Adem & IJs
De zachte kracht van Adem & IJs

De zachte kracht van Adem & IJs

Ook dit jaar zullen er weer nieuwe edities plaats vinden van de ‘De zachte kracht van Adem & IJs’. Daarbij bundelen Eelke Rutten van Breathhouse en ik onze krachten. Een toffe samenwerking waarbij Eelke en ik ons enthousiasme over adem en (ijs)koud waterdippen aan jou overbrengen.

Vanuit de vier elementen Aarde, Lucht, Water en Vuur maak je in zachtheid, liefde en verbinding weer contact met jezelf, ervaar je de kracht van de adem, overkom je je angsten met het koude en wakker je je innerlijke vuur aan. Met een fijne groep gelijkgestemde vrouwen (maximaal 15 deelnemers) leer je oncomfortabele situaties de baas worden en laat je los wat je niet langer dient. Zodat jij de komende periode weer vol vertrouwen, liefde en kracht verder kunt.

Het programma bestaat onder ander uit:

Persoonlijk intentie


Meditatie



Verbonden ademsessie


(IJs)koude dip


Vuurceremonie


Voor wie?
Alle vrouwen die het jaar ontspannen willen beginnen en zichzelf daarbij (in zachtheid) willen uitdagen. Dit is een women-only event.*

Op welke locatie vindt de workshop plaats?
‘De zachte kracht van Adem en IJs’ vindt plaats bij inspiratiebron La Tertulia, in het buitengebied van St Agatha bij Cuijk, 15 kilometer onder Nijmegen. Een bijzondere plek voor inspirerend samen zijn. Waar de serene sfeer je uit de waan van de dag haalt en je nieuwe ideeën en energie geeft.

Wanneer?
Zondag 25 februari 2024
Zondag 26 mei 2024
Zondag 17 november 2024

Investering in jezelf:
€139,- (inclusief goodie)

Koop je ticket hier:

*Ben je een man en heb je interesse in een adem en ijsbad ervaring? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk ons aanbod voor de overige mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

  • Is deze ervaring geschikt voor iedereen?

    Als je boven de 18 jaar bent en gezond bent, dan kun je veilig in een ijsbad stappen. Als je te maken hebt met een ernstige medische aandoening, raad ik je aan een arts te raadplegen voordat je met koude training aan de slag gaat.

    Je mag niet trainen met de extreme kou wanneer je:

    • Zwanger bent;
    • Epilepsie hebt;
    • Secundaire vorm van Raynaud
    • Ernstige hart- en vaatziekten o.a. Angina Pectoris en Stable Angina
    • Een hoge bloeddruk hebt

    Bij onderstaande aandoeningen of klachten raadpleeg altijd eerst jouw arts of je koude training kunt doen:
    Primaire vorm van Raynaud, nierfalen, niet goed werkende schildklier, koude-urticaria, ernstige astma, ernstige migraine, ernstige angst- en paniekstoornissen, ernstig COPD, mensen die net geopereerd of een ingreep hebben gehad, koorts, recente longproblematiek als longontsteking, longembolie, onbegrepen benauwdheidsklachten en ernstige burn-out klachten.

    Bij deelname aan deze ervaring ga je automatisch akkoord met de gezondheidsverklaring en verklaring voor eigen risico.

  • Hoe kan ik mezelf voorbereiden op de workshop?

    We raden je aan om 2 weken voor deelnamen te beginnen met koud (af)douchen. Bouw het aantal seconden rustig aan op. Start met bijvoorbeeld 15-30 seconden en bouw dat op naar 60-90 seconden. In het begin is dat best wennen. Focus je op je ademhaling, probeer je
    ademhaling naar je buik te brengen. Adem rustig en ontspannen. Verleng je uitademing.

  • Kan ik deelnemen als ik ongesteld ben?

    Ja, je kunt zeker deelnemen. Bij voorkeur menstrueer je niet. Tijdens je menstruatie is je lichaam letterlijk bezig met loslaten. Je baarmoeder moet daarvoor kunnen ontspannen en daar helpt warmte bij. De kou laat je bloedvaten en baarmoeder verkrampen, waardoor het moeilijker is om bloed los te laten. Het is niet schadelijk om koude training te doen wanneer je menstrueert, het is alleen niet de helpende beweging die je lichaam op dat moment nodig heeft. Als je wilt, kun je dit onderdeel daarom overslaan mocht dat beter voor je voelen. Gelukkig zijn er deze middag voldoende elementen die jou wél ondersteunen in deze periode van jouw cyclus.

  • Hoe lang blijf ik in het koude water?

    We nodigen je uit om maximaal 3 minuten in het koude water te komen zitten. De eerste minuut is vaak de lastigste omdat je dan aan het dealen bent met je fysieke stress reactie. Je zult zien dat het daarna makkelijker word. Zodra je de kou hebt omarmd kun je zelfs ontspannen. Wil je eerder uit het bad? Dat mag altijd. Het is aan jou om te voelen waar jouw grenzen liggen en ik ben er bij om dat ook mee in de gaten te houden.